Gürsoy fındığın anavatanı Karadeniz'de, Ordu'da 1933'ten beri en kaliteli, doğal ve işlenmiş fındıkları Türkiye'ye ve dünyaya sunmaktadır.
Yılların birikimi sayesinde sektöründe uzmanlaşan ve sektörünün en yenilikçi firması olma iddiası ile teknolojiyi yakından takip eden Gürsoy, kuruluş misyonuna bağlı kalarak, kaliteli ürünleri ve üstün nitelikli hizmet anlayışı ile sektöründe sadece Türkiye'de değil dünyada da en çok tercih edilen markalardan biri olmuştur.
Gürsoy küresel ticaretin gelişmelerini yakından takip eden ve üretim sistemlerine yansıtan bir firma olarak değişen müşteri isteklerine cevap veren müşteri odaklı bir üretim ve satış politikası ile çalışır. Türkiye'nin ve dünyanın en büyük gıda markalarının ve dağıtıcılarının tedarikçisi olan Gürsoy, iç ve dış pazarda çikolata, pasta, şekerleme, dondurma ve bisküvi sektörlerinin lider markaları ile çalışmaktadır.
Faaliyetlerine Ordu'da başlayan Gürsoy, bugünkü firma ortaklarından Dursun Oğuz Gürsoy ve Nejdet Gürsoy'un dedeleri Dursun Gürsoy tarafından kuruldu.
1930
1933 yılında toprak mahsulleri ve fındık üzerine şahıs şirketi olarak Dursun Gürsoy tarafından Ordu'da kuruldu.
1940
Kurucu Dursun Gürsoy'un vefatından sonra oğlu Halit Gürsoy, ikinci nesil olarak yönetimi 1948 yılında devraldı.
1960
Uzun yıllar toprak mahsulleri ve fındık ticareti yapan Halit Gürsoy, 1966 yılında kendisine ait ilk fındık kırma tesisini Ordu il merkezinde kurdu.
1970
1974 yılında sanayileşmede ciddi bir atılım yaparak fındık kırma tesisinin yanında fındık entegre tesisini de açan Halit Gürsoy 1974-1986 yılları
arasında büyük başarılara imza attı. Bu dönemde Gürsoy markası yurt dışında, özellikle de Avrupa'da fındıkta aranan marka oldu.
1980
1986 yılında firma, aile üyeleri kurucu ortak olmak üzere Anonim Şirket statüsüne geçti.
1990
1996 yılında Gürsoy, Ordu Efirli mevkiinde kurduğu modern tesislerinde üretime başlamıştır. Tesislerde bir kırma fabrikası, bir de işleme fabrikası
mevcuttur.
Üretimde ve sunulan hizmette kaliteyi ve müşteri memnuniyetini artırmak amacıyla yapılan yatırımların ilk adımı ISO9002 Kalite Belgesi 1998
yılında alındı.
Üretim kalite standartlarını yükseltmek amacıyla 1998 yılında HACCP ve GMP sistemleri fabrikaya entegre edildi.
İlk mikrobiyoloji laboratuvarı 1999'da kuruldu.
2000
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından aflatoksin testleri gerçekleştirmek üzere 2002 yılında Özel Gıda Laboratuvarı unvanı alındı.
Özel Gürsoy Gıda Laboratuvarı'ndaki Mikrobiyoloji ve Toksikoloji bölümleri 2003 yılında gelişen müşteri beklentilerini karşılamak üzere yeniden dizayn
edildi.
Firma 2003 yılında ISO9001:2000 Kalite Belgesi'ni aldı.
Ordu Organize Sanayi Bölgesinde ikinci kırma fabrikası 2003 yılında faaliyete geçti.
2004 yılında firma BRC Global Standard Kalite Belgesi'ni aldı.
2006 yılında International Food Standard (IFS) Kalite Belgesi alındı.
2006 yılında 1500 m² kapalı depo alanı tesislere ilave edildi.
İç fındıkta bulunması muhtemel kusurlar ve yabancı maddeleri minimize etmek amacıyla 2006 yılında Ön Temizleme ve Lazer Seçme Ünitesi kuruldu.
2006 yılında Özel Gürsoy Gıda Laboratuvarı, TURKAK'tan ISO17025:2005 Kalite Akreditasyon Belgesi'ni aldı.
3500 m² kapalı alan depo 2008 yılında hizmete açıldı.
2010
İklimlendirilmiş hammade depoları hizmete açıldı.
SEDEX Sosyal Sorumluluk denetimleri eksiksiz tamamlandı ve SEDEX üyesi olundu.
FSSC22000:2010 Sertifikası alındı.
Helal Belgesi alındı.
BSCI denetimleri başarı ile tamamlandı.
Yeni perakende üretim ve paketleme tesisi Perşembe İlçesinde açıldı.
Yeni 2,000 m² iklimlendirilmiş depo inşaatı tamamlandı.